Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Atama ve Yükseltme Esasları
16.01.2019 tarih ve 2019-01 sayılı Senato Kararı
MADDE 1
Öğretim üyesi kadro ilanları Rektörlük tarafından yapılır. Kadro ilanları için talepler, Fakülte ve Yüksekokullarda ilgili Bölümler, Enstitülerde Anabilim Dalları tarafından ilgili Fakülte, Yüksekokul veya Enstitülere iletilir. Fakülte, Yüksekokul veya Enstitüler kendilerine iletilen talepleri Kurul veya Yönetim Kurullarında değerlendirerek gerekçeli görüşüyle birlikte Rektörlüğe iletir.
MADDE 2
İlk kez yapılacak atamalarda adayın başvurduğu birimde kamuya açık ve İngilizce olarak yapacağı akademik sunum, içeriği yanı sıra adayın İngilizce ders verebilme becerisi açısından da değerlendirilir ve bu değerlendirme üst kurullara iletilecek bölüm/anabilim dalı görüşü yazısında yer alır.
İlk kez yapılacak atamalarda adayın İngilizce yeterliğini sağladığının ayrıca belgelenmesi gerekir. Bunun için aday, uluslararası geçerliği kabul edilmiş TOEFL ve IELTS sınavlarında Senato’nun belirlemiş olduğu puanları aldıklarına dair sonuç belgelerini sunabilir. Belge sunulamadığı durumda, doktor öğretim üyeleri için Dekan veya Müdür, doçent ve profesörler için Üniversite Yönetim Kurulu tarafından, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Dilbilim, Çeviribilim, Yabancı Diller Eğitimi Bölümleri ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyeleri arasından bir dil jürisi oluşturulur. Dil jürisi, adayın İngilizce olarak ve kamuya açık yapacağı sunuma katılarak adayın İngilizce ders verebilme yeteneğini değerlendirir ve hazırlayacağı raporu üst kurullara iletir.
MADDE 3
İlana başvuran adayların durumlarını ve akademik yetkinliklerini incelemek üzere, Fakülte ve Yüksekokullarda Bölümler, Enstitülerde Anabilim Dalları her kadro için ilgili bilim alanlarında akademik değerlendirme yapmaya uygun görülen Boğaziçi Üniversitesi ve başka üniversitelerin profesör ve doçent unvanına sahip öğretim üyelerinden bir jüri listesi oluşturur. Jüri listesi önerisinde ilgili yasanın öngördüğü sayının en az iki katı isim bulunmalıdır. Bölümler veya Anabilim Dalları tarafından önerilen juri listeleri bağlı bulundukları Yönetim Kurullarının onayına sunulur.
MADDE 4
- Doktor Öğretim Üyesi atamalarında jüri ilgili Dekan, Enstitü veya Yüksekokul Müdürü tarafından, ilgili yasaya uygun olarak, biri ilgili Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı ve en az biri de üniversite dışından olmak üzere, Bölüm veya Anabilim Dalı tarafından önerilen jüri listesi önerisinden ad çekme yoluyla seçilen profesör veya doçent unvanına sahip üç öğretim üyesi olarak belirlenir.
- Boğaziçi Üniversitesi dışından önerilen jüri üyelerinin Boğaziçi Üniversitesi’nin yürürlükteki atama ve yükseltme esaslarına göre kendi unvanları için (profesör veya doçent) gerekli olan minimum yayın isterlerini yerine getiriyor olması gerekir.
MADDE 5
- Doçent atamalarında jüri Üniversite Yönetim Kurulu tarafından ilgili yasaya uygun olarak biri ilgili Bölüm veya Anabilim Dalı Başkanı, en az biri de üniversite dışından olmak üzere, Bölüm veya Anabilim Dalı tarafından önerilip ilgili Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış jüri listesi önerisinden ad çekme yoluyla seçilen profesör unvanına sahip üç öğretim üyesi olarak belirlenir.
- Boğaziçi Üniversitesi dışından önerilen jüri üyelerinin Boğaziçi Üniversitesi’nin o tarihte geçerli olan atama ve yükseltme esaslarına göre Profesör kadrosuna atanmak üzere gerekli olan minimum yayın isterlerini karşılıyor olması gerekir.
MADDE 6
- Profesörlük kadrosuna yapılacak atamalarda jüri Üniversite Yönetim Kurulu tarafından, ilgili yasaya uygun olarak, en az üçü başka üniversitelerden olmak üzere, Bölüm veya Anabilim Dalı tarafından önerilip ilgili Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış jüri listesi önerisinden ad çekme yoluyla profesör unvanına sahip beş öğretim üyesi olarak belirlenir.
- Boğaziçi Üniversitesi dışından önerilen jüri üyelerinin Boğaziçi Üniversitesi’nin o tarihte geçerli olan atama ve yükseltme esaslarına göre Profesör kadrosuna atanmak üzere gerekli olan minimum yayın isterlerini karşılıyor olmaları gerekir.
MADDE 7
Tüm jüriler gizlidir, ilan edilmez. Adayların kendi jüri üyelerinin belirlenmesi sürecine dahil olmamaları, kendi jürilerinde yer alan öğretim üyelerinin kimliğinden haberdar olmamaları esastır. Jüri öneri listeleri oluşturulurken nesnel ve tarafsız değerlendirme yapılmasını engelleyecek ilişkilere (çıkar çakışması, ortak yayın vb.) dikkat edilmesi gerekir. Jürilerden yazı ile raporlarını doktor öğretim üyeleri için Dekan veya Müdür, doçent ve profesörler için Rektör jürilerden yazı ile raporlarını ister. Jüri raporlarının kişiye özel olarak ilgili Dekana /Müdüre veya Rektöre gönderilmesi ve rapor metninde sunuş yazısı dışında jüri üyesinin kimliğini belirten bir ifade veya işaretin bulunmaması istenir.
MADDE 8
Jürilerdeki öğretim üyelerinden Madde 9, Madde 10, Madde 11 ve Madde 12’de belirtilen ilke ve isterleri dikkate alarak adayların özgeçmişlerini ve eserlerini inceledikten sonra şu soruları yanıtlamaları istenir:
- Aday(lar)ın kendi bilim alanına katkısı nedir, ne derecede önemlidir?
- Aday(lar) son beş yılda aynı düzeyde hakemliğini yaptıkları diğer adaylarla nasıl karşılaştırılır?
- Birden fazla aday olduğu durumlarda, adayların tercih sırası ne olmalıdır?
MADDE 9
“Başlıca eser” kapsamında değerlendirilen yayınlar aşağıda tanımlanmıştır.
- Science Citation Index (SCI), Science Citation Index Expanded (SCIE), Social Sciences Citation Index (SSCI), Arts and Humanities Citation Index (AHCI) tarafından taranan dergilerde yayımlanan özgün makaleler*,
- SCOPUS ve Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından taranan dergilerde yayımlanan makaleler*,
- Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanan kitaplar ve kitap bölümleri.**
* DOI numarası almış makaleler yayımlanmış makale olarak değerlendirilir.
** Derleme kitap editörlüğü bu kapsam dışındadır.
MADDE 10
- Doktora derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden alan bir adayın Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak atanabilmesi için, doktora derecesini aldığı tarihten sonra en az iki yıl üniversite ile ilişkisinin kesilmiş ve uzmanlık alanında tam zamanlı olarak araştırmacı ya da akademik görevde çalışmış olması gerekir.
- Doktor Öğretim Üyeleri, her seferinde en çok üç yıllık sürelerle atanmak üzere, en fazla 12 yıl süre ile Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapabilir. 12 yıl sınırı Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndaki doktor öğretim üyesi atamaları için uygulanmaz.
- Boğaziçi Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapan öğretim üyelerinin ilan edilen doçentlik kadrolarına başvurabilmeleri için Boğaziçi Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesi kadrosunda en az bir takvim yılı görev yapmış olmaları gerekir.
MADDE 11
İlan edilecek öğretim üyesi kadrolarına atanmak üzere başvurabilmek için adayların aşağıda belirtilen asgari isterleri karşılamaları gerekir. Akademik birimler bu isterlere ek başka isterler de tanımlayabilir.
- Doktor öğretim üyesi kadroları için en az bir başlıca eser.*
- Doçent kadroları için doktor öğretim üyesi olarak ilk atanma tarihinden sonra yayımlanmış ve en az ikisi Madde 9.1’de belirtilen atıf endekslerinde yer alan dergilerde yayımlanmış makale olmak üzere Boğaziçi Üniversitesi adresli en az dört başlıca eser.
Doçentlik unvanının alınmasından sonra yapılan yayınların adaylar tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde doçentlik kadrosuna atanma başvuru dosyasına dahil edilmesi durumunda, bu yayınlar daha sonra profesörlüğe yükseltmede kullanılamaz.
- Profesör kadroları için doçent kadrosuna atanma tarihinden sonra yayımlanmış ve en az ikisi Madde 9.1’de belirtilen atıf endekslerinde yer alan dergilerde yayımlanmış makale olmak üzere Boğaziçi Üniversitesi adresli en az dört başlıca eser.
*İktisat Bölümü’nde yapılacak atamalarda bu ister Üniversite Yönetim Kurulu’nun onayı ile ertelenebilir.
MADDE 12
Doçentlik ve profesörlük atamalarında adayların değerlendirilmesinde ayrıca aşağıda belirtilen ölçütler kullanılır :
- Araştırma faaliyetlerinin niteliği ve niceliği,
- Yurt içinde ve yurt dışında yayımladığı makale, bildiri ve kitaplar,
- Yayınlarının aldığı atıflar ve atıflara ilişkin h-endeksi ve benzeri diğer ölçütler,
- Yönettiği lisansüstü tezleri,
- Ders vermedeki başarısı, geliştirdiği ders ve ders programları, açtığı yeni eğitim alanları,
- Araştırma birimi ve laboratuvar yönetmek, kurmak ve geliştirmek gibi faaliyetler ile araştırmanın kurumsallaştırılmasına katkıları,
- Araştırma ve eğitim faaliyetleri ile üniversite dışından sağladığı kaynaklar,
- Yöneticilik, komisyon üyelikleri gibi faaliyetler ile üniversite yönetimine katkıları,
- Seminer, kongre, kısa süreli eğitim kursları, mesleki dernek çalışmaları gibi faaliyetlere katılarak ve düzenleyerek mesleğinin gelişmesine katkısı
MADDE 13
Öğretim üyeliğine atama ve yükseltme için Fakülteler ve Yüksekokullarda ilgili bölüm, Enstitülerde ilgili anabilim dalı aday hakkında görüş oluşturur. Bu görüşte adayın Madde 11’de belirtilen en az isterleri karşılayıp karşılamadığı ve Madde 12’de belirtilen ölçütlere göre nasıl değerlendirildiği açıkça ifade edilir. Bölüm veya Anabilim Dalı görüşüne, kapalı oyla yapılan oylama sonucu belirtilir. Bölüm veya Anabilim Dalı görüşü ilgili Fakülte, Yüksekokul veya Enstitü Yönetim Kuruluna iletilir.
MADDE 14
Öğretim üyeliğine atama ve yükseltme için ilgili Fakülte, Yüksekokul veya Enstitü’nün aday hakkındaki görüşü ilgili Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü Kurulu’nun, kendi belirleyeceği bir yöntemle oluşturulur ve ilgili Bölüm veya Anabilim Dalı görüşü ile birlikte adayın dosyasına eklenir.
MADDE 15
Öğretim üyeliğine atama veya yükseltme için başvuran adayın dosyası tamamlandığında, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı tarafından Üniversite Yükseltme ve Atama Esasları’na göre incelenir ve değerlendirme sonucu doktor öğretim üyeleri için Rektöre, doçent ve profesörler için Üniversite Yönetim Kurulu’na sunulur.
MADDE 16
Doktor öğretim üyeleri için Rektör, doçent ve profesörler için Üniversite Yönetim Kurulu, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısının değerlendirmesini göz önünde bulundurarak atama kararını alır, atama Rektör tarafından yapılır.
MADDE 17 (GEÇİCİ MADDE )
Bu esaslarda doktor öğretim üyelerinin ilk ve yeniden atanmaları için belirlenen ölçütler, ilgili kadrolara ilk ataması 1 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılacak tüm adaylar için geçerlidir.
Halen doktor öğretim üyesi kadrolarında görev yapan öğretim üyelerinin, 1 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılacak ilk yeniden atama işlemleri, daha önce bu kadroda görev yapma sürelerine bakılmaksızın, ilk atama olarak değerlendirilir ve sonraki yeniden atamaları bu esaslar ile belirlenmiş olan yeni ölçütler çerçevesinde yapılır.
Doçent ve profesör kadrolarına yapılacak atamalara ilişkin ölçütler 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girer. Bu tarihe kadar yapılacak atamalarda 02.11.2011 tarih ve 2011/12 sayılı Senato toplantısında belirlenmiş olan atama ve yükseltme esasları geçerlidir.
FAKÜLTE ve YÜKSEKOKULLAR
EĞİTİM FAKÜLTESİ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki şartlardan en az ikisini yerine getirmiş olması gerekir:
1. Bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. Ulusal veya uluslararası projelerde yürütücü veya araştırmacı olarak görev almış olmak
3. Ulusal veya uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
4. Lisansüstü tez danışmanlığı yapmış olmak
İkinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya en son atanma tarihi sonrasında en az birer başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir. Aday bu eserlerden en az birini tek/ilk yazar olarak ya da danışmanlığını yaptığı lisansüstü öğrenci(ler) ile birlikte yazmış olmalıdır.
Diğer: Ayrıca doçentlik kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların, doktora derecesini aldıktan sonra en az bir yılı yükseköğrenim kurumunda öğretim üyesi olmak üzere, en az üç yıl kendi uzmanlık alanlarında çalışmış olması şartı aranır.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir. Aday bu eserlerden en az birini tek/ilk yazar olarak ya da danışmanlığını yaptığı lisansüstü öğrenci(ler) ile birlikte yazmış olmalıdır.
Diğer: Ayrıca profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçentlik unvanını aldıktan sonra tam zamanlı olarak en az 10 dönem, uzun süreli görevlendirilmiş olanların ise en az sekiz dönem üniversitede bulunması ve eğitim faaliyetleri dışında üniversitede çeşitli idari görevlerde bulunmuş olması koşulu aranır.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki şartlardan en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
- bir başlıca eser yayımlamış olmak
- bir ulusal yayın yapmış olmak ve uluslararası bilimsel bir toplantıda bildiri sunmuş olmak
İkinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için en az bir BAP projesi yürütmek ve uluslararası bilimsel bir toplantıda bildiri sunmuş olmak ve aşağıdaki şartlardan en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
- bir başlıca eser yayımlamış olmak
- bir ulusal yayın yapmış olmak ve uluslararası bilimsel bir toplantıda bildiri sunmuş olmak
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki şartlardan birini yerine getirmiş olması gerekir:
- bir başlıca eser yayımlamış olmak
- bir ulusal yayın yapmış olmak ve uluslararası bilimsel bir toplantıda bildiri sunmuş olmak
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrosuna Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçentlik kadrosuna atanma tarihinden itibaren en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
ÇEVİRİBİLİM BÖLÜMÜ:
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
İkinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihinden sonra en az ikişer başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrosuna Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
DİLBİLİM BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrosuna Yeniden Atama
Birinci, ikinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında en az birer başlıca eser yayımlamış olması ve birinci veya ikinci yeniden atama için sunulan başlıca eserlerden en az birinin SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere dört başlıca eser yayınlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
FELSEFE BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrosuna Yeniden Atama
Birinci ve ikinci üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. uluslararası bilimsel bir toplantıda bildiri sunmuş olmak ve bir yüksek lisans/doktora tezi danışmanlığı yapmış olmak
3. uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş ve bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK vb.) yürütmüş olmak
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az ikisi SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış makale olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
FİZİK BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az üç adet makale yayımlamış olmaları gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması
2. uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olması
İkinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az birer makale yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atandıktan sonra SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
KİMYA BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci, ikinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olmak
2. uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
MATEMATİK BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayların bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olmak
2. bir araştırma projesi yürütmüş olmak ve uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
3. bir yüksek lisans tezi yönetmiş olmak ve uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
İkinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az üçü SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört makale yayımlamış olması gerekir.
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların doktora tezinden üretilmemiş ve SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş ve bir yüksek lisans tezi yönetmiş olmak
İkinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde bir makale yayımlamış olması gerekir.
Doçent Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az üçü SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesör Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az üçü SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayların bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK vb.) yürütmüş ve uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
İkinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçent kadrosuna atandıktan sonra en az ikisi SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. bir ulusal yayın yapmış ve uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
İkinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde en az birer makale yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrosuna Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrosuna Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçent kadrosuna atandıktan sonra en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
TARİH BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
İkinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında en az bir adet başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrosuna Yeniden Atama
Birinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. bir ulusal yayın yapmış ve uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olmak
İkinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. bir ulusal yayın yapmış ve bir yüksek lisans/doktora tezi yönetmiş olmak
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerden en az birini yerine getirmiş olması gerekir:
1. bir başlıca eser yayımlamış olmak
2. bir ulusal yayın yapmış ve bir araştırma projesi tamamlamış olmak
Doçentlik Kadrolarına Atanma
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atanma
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İKTİSAT BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir. Ekonomi Bölümü için, doktora derecesini başvuru tarihinden iki yıl önce veya daha yakın zamanda almış olan adaylar doktora tezi ve yayın potansiyeli açısından değerlendirilerek atanabilir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, aşağıdaki birinci koşulu ve ikinci veya üçüncü koşullardan en az bir tanesini sağlamış olmak:
1.Yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş bir adet başlıca eser (Göreve ilk atama esnasında başlıca eser tanımına uyan yayın varsa, bu koşul sağlanmış kabul edilecektir)
2.Ulusal veya uluslararası projelerde araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapmak
3.Uluslararası konferanslarda bildiri sunmak
İkinci üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, aşağıdaki birinci ve ikinci koşula ek olarak üçüncü veya dördüncü koşullardan en az bir tanesini sağlamış olmak:
1. Bir önceki yeniden atama tarihi sonrasında yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş bir adet başlıca eser
2.Doktor öğretim üyesi olarak ilk atama tarihinden itibaren geçen altı yıl içinde en az biri SSCI tarafından taranan bir dergide yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş dört başlıca eser veya en az ikisi SSCI tarafından taranan bir dergide yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş üç başlıca eser.
3.Ulusal veya uluslararası projelerde araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapmak
4.Ulusal veya uluslararası konferanslarda bildiri sunmak
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, aşağıdaki birinci ve ikinci koşulu sağlamış olmak:
1. Bir önceki yeniden atama tarihi sonrasında yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş bir adet başlıca eser.
2. Doktor öğretim üyesi olarak ilk atama tarihinden itibaren geçen dokuz yıl içinde en az ikisi SSCI tarafından taranan bir dergide yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş altı başlıca eser veya en az üçü SSCI tarafından taranan bir dergide yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş beş başlıca eser.
Doçentlik Kadrolarına AtamaDoçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktora derecesinin alındığı tarihten itibaren aşağıdaki yayın isterlerinden birini yerine getirmesi gerekir:
1. en az üçü SSCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az yedi başlıca eser
2. en az dördü SSCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az altı başlıca eser
3. tümü SSCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere beş makale
Profesörlük Kadrolarına Atama
Boğaziçi Üniversitesi'nde Bölüm ve ilgili kurulların doçentlik ataması işlemlerini başlatma onayı vermesinden itibaren en az üçü SSCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere yedi başlıca eser veya en az dördü SSCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere altı başlıca eser veya beş adet SSCI tarafından taranan dergilerde yayınlanmış eser.
Diğer: Bu kriterlere ek olarak, öğretim ve idari hizmetlere katkı başlıklarında da değerlendirme yapılacaktır.
SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, aşağıdaki koşullardan birincisini ve 2. veya 3. koşullardan en az birini sağlamış olmak:
1. Yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş bir başlıca eser;
2. Ulusal veya uluslararası projelerde araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapmak;
3. Ulusal veya uluslararası konferanslarda bildiri sunmak.
İkinci üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, 1. koşulu sağlamak ve 2. veya 3. koşullardan en az birini sağlamış olmak:
- İlk üç yılda yayınlanmış esere/eserlere ek yayınlanmış en az 2 başlıca eser (Altıncı yılda toplam yayınların en az biri SSCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış olmalıdır;
- Ulusal veya uluslararası projelerde araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapmak;
- Ulusal veya uluslararası konferanslarda bildiri sunmak.
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, adayların bir önceki atanma tarihi sonrasında , 1. koşulu sağlaması ve 2. veya 3. koşullardan en az birini sağlamış olması gerekir:
1. Yayınlanmış en az 3 başlıca eser. Dokuz yıl boyunca yayınlanmış 6 eserden en az üçünün SSCI olması gerekir. (7 veya daha fazla sayıda başlıca eser yayınlandığı takdirde, ikisinin SSCI olması kabul edilir.)
2. Ulusal veya uluslararası projelerde araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapılması
3. Ulusal veya uluslararası konferanslarda bildiri sunulmuş olması.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanabilmek için adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. en az üçü SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere altı başlıca eser veya en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az yedi başlıca eser yayımlamış olmak
2. ulusal veya uluslararası bir projede araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapmış olmak
3. ulusal veya uluslararası bir konferansta bildiri sunmuş olmak
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanabilmek için başvuran adayların Boğaziçi Üniversitesi'nde Bölüm ve ilgili kurulların doçentlik ataması işlemlerini başlatma onayı vermesinden itibaren aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. en az üçü SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere altı başlıca eser veya en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az yedi başlıca eser yayımlamış olmak
2. ulusal veya uluslararası bir projede araştırmacı veya yürütücü olarak görev yapmış olmak
3. ulusal veya uluslararası bir konferansta bildiri sunmuş olmak
Diğer: Bu kriterlere ek olarak, öğretim ve idari hizmetlere katkı başlıklarında da değerlendirme yapılacaktır
İŞLETME BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, ilk atamadan itibaren aşağıdakilerden birini sağlamış olmak:
1. Yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş bir başlıca eser.
2. Araştırmacı veya yürütücü olarak görev alınmış ulusal veya uluslararası bir proje veya yönetilmiş bir BAP projesi.
3. Ulusal veya uluslararası konferanslarda sunulmuş bir bildiri.
İkinci üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, aşağıdaki birinci koşulu sağlamış olmak ve ikinci, üçüncü veya dördüncü koşullardan birini sağlamış olmak:
1. Doktora derecesinin alındığı tarihten itibaren en az biri SSCI/SCI/SCIE tarafından taranan bir dergide, yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş iki başlıca eser.
2. Yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş bir başlıca eser.
3. Araştırmacı veya yürütücü olarak görev alınmış ulusal veya uluslararası bir proje veya yönetilmiş bir BAP projesi.
4. Ulusal veya uluslararası konferanslarda sunulmuş bir bildiri.
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda, doktor öğretim üyesi olarak yeniden atanmak için, aşağıdaki birinci koşulu sağlamış olmak ve ikinci, üçüncü veya dördüncü koşullardan birini sağlamış olmak:
1. Doktora mezuniyetinden itibaren en az biri SSCI/SCI/SCIE tarafından taranan bir dergide yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş dört başlıca eser.
2. Yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş bir başlıca eser.
3. Araştırmacı veya yürütücü olarak görev alınmış ulusal veya uluslararası bir proje veya yönetilmiş bir BAP projesi.
4. Ulusal veya uluslararası konferanslarda sunulmuş bir bildiri.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI veya biri SSCI diğeri SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az beş başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanabilmek için başvuran adayların Boğaziçi Üniversitesi'nde Bölüm ve ilgili kurulların doçentlik ataması işlemlerini başlatma onayı vermesinden itibaren en az ikisi SSCI veya biri SSCI diğeri SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az beş başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Diğer: Bunlara ilaveten, ders yükü ve idari hizmet kriterlerinde değerlendirme yapılacaktır.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az biri adayın doktora tezinden üretilmiş olmak üzere SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atanma
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
İkinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az ikişer makale yayımlamış olması gerekir.
Diğer: Yeniden atamalar için yapılacak değerlendirmelerde, adayın Dr. Öğr. Üyesi olarak çalıştığı sürede yürütmüş ve yürütmekte olduğu projeleri (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği vb), ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunduğu bildiriler, lisans ve lisansüstü seviyede verdiği dersler ile bu derslere ilişkin öğrenci değerlendirmeleri ve üstlendiği idari görevler dikkate alınır.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az yedi makale yayımlamış olması gerekir. Bu makalelerden en az beş tanesi adayın doktora derecesini aldıktan sonra öğretim üyesi olarak çalıştığı kurumun adresi ile, SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış olmalıdır. Bu beş makalenin en az üçü adayın lisansüstü tezlerinden üretilmemiş olmalı, en az ikisinde adayın kendisi veya tez danışmanlığını veya tez eş danışmanlığını yürüttüğü öğrencisi ilk yazar olmalı, en az ikisi Makale Etki Faktörü (Article Influence Score) değeri ilk %50lik dilimde bulunan bir dergide yer almalıdır.
Adayların, doktora derecesini aldıktan sonra, en az iki yılı bir yükseköğretim kurumunda ve ders verme yükümlülükleri olacak biçimde Dr. Öğretim Üyesi unvanıyla olmak üzere, en az üç yıl kendi uzmanlık alanında çalışmış olması, lisansüstü tezler yönetmiş ve en az ikisini tez danışmanı olarak tamamlatmış olması gerekmektedir.
Diğer: Doçentlik kadrosuna yapılan başvurular değerlendirilirken, adayların doktora derecesini aldıktan sonra yürüttükleri kurum dışından destekli araştırma projeleri (TÜBİTAK, Avrupa Birliği vb), ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sundukları bildiriler, lisans ve lisansüstü seviyede verdikleri dersler ile bu derslere ilişkin öğrenci değerlendirmeleri ve üstlendikleri idari görevler dikkate alınır.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak üzere başvuran adayın, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde doçentlik kadrosuna atanmak üzere aranan şartları sağladığı tarihten itibaren, öğretim üyesi olarak çalıştığı kurumun adresi ile, SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış en az altı makalesi olması gerekir. Bu altı makalenin en az ikisinde adayın kendisi veya tez danışmanlığını yürüttüğü öğrencisi ilk yazar olmalı, en az üçü Makale Etki Faktörü (Article Influence Score) değeri ilk %50 dilimde bulunan bir dergide yer almalıdır.
Adayın SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış veya yayına kabul edildiği belgelenmiş makalelerinin toplamı en az on üç olmalıdır.
Adayın, Doçent unvanını aldıktan sonra, en az üç yılı Doçent kadrosunda olmak üzere en az beş yıl bir yükseköğretim kurumunda öğretim üyesi olarak çalışmış olması gerekmektedir.
Adayın, tez danışmanı olarak eş danışmanı olmayan en az bir doktora tezi tamamlatmış olması gerekir.
Diğer: Profesörlük kadrosuna yapılan başvurular değerlendirilirken, adayların Doçent unvanını aldıktan sonra yürüttükleri kurum dışından destekli araştırma projeleri (TÜBİTAK, Avrupa Birliği vb), aldıkları atıflar ve h-endeksleri, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sundukları bildiriler, lisans ve lisansüstü seviyede verdikleri dersler ile bu derslere ilişkin öğrenci değerlendirmeleri, üstlendikleri idari görevler ve patentleri dikkate alınır.
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olmaları gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci, ikinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olmaları gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama:
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçentlik kadrosuna atanmak üzere aranan şartları sağladıkları tarihten itibaren, en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olmaları gerekir.
Diğer: Kitap ve kitap bölümlerinin Başlıca Eser kapsamında değerlendirilmesi için kitabın Web of Science veya Scopus endekslerince taranması gerekmektedir.
ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların, başlıca eser kapsamında en az bir makale yayımlamış olmaları gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden AtamaBirinci, ikinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için, adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında, en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az beş başlıca eser yayımlamış olmaları gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçentlik kadrosuna atanmak üzere aranan şartları sağladıkları tarihten itibaren en az ikisi SCI/SCIE, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az beş başlıca eser yayımlamış olmaları gerekir.
Diğer: Kitap ve kitap bölümlerinin Başlıca Eser kapsamında değerlendirilmesi için kitabın Web of Science veya Scopus endekslerince taranması gerekmektedir.
YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların SCI/SCIE/ SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olmaları gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci, ikinci ve üçüncü üç yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçent kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçentlik kadrosuna atanmak üzere aranan şartları sağladıklarının Bölüm Kurulunca belirlendiği tarihten itibaren, en az ikisi SCI/SCIE/SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olmaları gerekir.
Diğer: Kitap ve kitap bölümlerinin Başlıca Eser kapsamında değerlendirilmesi için kitabın Web of Science veya Scopus endekslerince taranması gerekmektedir.
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az bir başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
ENSTİTÜLER
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci, ikinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında;
- Uzatma için bir başlıca eser yayımlamış veya uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuş olması;
- Uzatma için en az bir başlıca esere ilaveten SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde bir makale yayımlamış olması;
- Uzatma için en az iki başlıca esere ilaveten SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde bir makale yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında en az ikisi SSCI/AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere en az dört başlıca eser yayımlamış olması gerekir.
Profesörlük Kadrosuna Atama
Profesör kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçent kadrosuna atandıktan sonra aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
1. en az ikisi SSCI/AHCI taranan dergilerde olmak üzere dört başlıca eser yayımlamış olmak,
2. akademik kariyerinde eş danışmanlıklar hariç en az beş lisansüstü tez yönetmiş olmak.
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ ENSTİTÜSÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak üzere başvuran adayların, en az biri doktora tezinden üretilmiş olmak koşulu ile SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya atanma tarihi sonrasında Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
İkinci üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
1. Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olmak
2. tezini yönettiği en az bir lisansüstü öğrencisinin mezuniyete hak kazanmış olması
Üçüncü üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
1. Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlanmış olmak;
2. tezini yönettiği en az iki lisansüstü öğrencisinin mezuniyete hak kazanmış olması.
Diğer: Yenilemelerde yapılacak değerlendirmelerde, adayın bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği vb.) yürütmüş veya yürütmekte olması, Boğaziçi Üniversitesi adresli ve özellikle birinci/sonuncu isim olduğu yayınları değerlendirildiğinde, evrensel ölçekte Biyomedikal Mühendisliği alanına giderek artan bir katkı sağlayan bir akademik gelişim çizgisi ve diğer öğretim üyeleriyle işbirliği içinde olması, lisans ve lisansüstü seviyede verdiği dersler ile bu derslere ilişkin öğrenci değerlendirmeleri, üniversite-sanayi işbirliğine katkısı (patent başvurusu/alımı da bu kapsamda değerlendirilir) ve girişimcilik faaliyetleri, Enstitü ve Üniversite komisyonlarında aldığı görevler dikkate alınır.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların aşağıda belirtilen tüm isterleri yerine getirmesi gerekir:
1. en az dördü doktora sonrası ve öğretim üyesi olarak çalıştığı kurumun adresiyle olmak üzere SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde toplam en az altı makale yayımlamış olmak
2. tez yönettiği en az iki lisansüstü öğrencisinin mezuniyete hak kazanmış olması
Diğer: Doçentlik kadrosuna yapılan başvurular değerlendirirken, adayların araştırma projeleri (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği vb.) yürütmüş veya yürütmekte olması, öğretim üyesi olarak çalıştıkları dönemde özellikle birinci/sonuncu isim oldukları yayınların niteliği, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sundukları bildirileri, lisans ve lisansüstü seviyede verdikleri dersler ile bu derslere ilişkin öğrenci değerlendirmeleri, üniversite-sanayi işbirliğine katkıları (patent başvurusu/alımı da bu kapsamda değerlendirilir) ve girişimcilik faaliyetleri, Enstitü ve Üniversite komisyonlarında aldıkları görevler dikkate alınır.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların aşağıda belirtilen tüm isterleri yerine getirmesi gerekir:
1. en az beşi doçent kadrosuna atanma tarihi sonrasında ve öğretim üyesi olarak çalışılan kurumun adresiyle olmak üzere SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde toplam en az 11 makale yayımlamış olmak
2. tez danışmanlığını yürüttükleri en az iki doktora öğrencisinin mezuniyete hak kazanmış olması
Diğer: Profesörlük kadrosuna yapılan başvurular değerlendirirken, adayların kurum dışından destekli araştırma projeleri (TÜBİTAK, Avrupa Birliği vb.), öğretim üyesi olarak çalıştıkları dönemde özellikle birinci/sonuncu isim oldukları yayınların niteliği, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sundukları bildirileri, aldıkları atıflar ve h-endeksleri, lisans ve lisansüstü seviyede verdikleri dersler ile bu derslere ilişkin öğrenci değerlendirmeleri, üniversite-sanayi işbirliğine katkıları (patentler de bu kapsamda değerlendirilir) ve girişimcilik faaliyetleri, üstlendikleri idari görevler dikkate alınır.
ÇEVRE BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk kez atanmak üzere başvuran adayların en az biri doktora tezinden olmak üzere, SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az üç makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/ SCIE/ SSCI tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olması gerekir.
İkinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrolarına yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihinden sonra Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az ikişer makale yayımlamış olması gerekir.
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların, üçü doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında olmak üzere SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az altı makale yayınlamış olması gerekir. Doktora sonrasında yapılan yayınların en az ikisi yayımlandığı yıl itibari ile BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde olmalıdır.
Profesörlük Kadroların Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. altısı doçentlik sonrası olmak üzere SCI/SCIE/SSCI tarafından taranan dergilerde en az 12 makale yayınlamış olmak. Doçentlik sonrası yayınların en az beş tanesinin yayımlandığı yıl itibari ile BÜVAK Akademik Kurul dergi listesinde A grubunda yer alan dergilerde olması
2. en az beş yüksek lisans ve iki doktora tezi tamamlatmış olmak
KANDİLLİ RASATHANESİ ve DEPREM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
DEPREM MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak için başvuran adayların, en az biri doktora tezinden olmak üzere SCI/SCIE kapsamına giren ve yayımlandığı tarihte BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde biri ilk yazar olarak en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
1. SCI/SCIE kapsamına giren ve yayımlandığı yıl itibari ile BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde Boğaziçi Üniversitesi adresi ile en az bir makale yayımlamış olmak;
2. bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak.
İkinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
1. SCI/SCIE kapsamına giren ve yayımlandığı tarihte BÜVAK Akademik Kurulu tarafından belirlenen sınıflamada A veya B sınıfında yer alan dergilerde Boğaziçi Üniversitesi adresi ile en az ikişer makale yayımlamış olmak
2. her üç yıllık dönem için yeni bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların aşağıda belirtilen tüm isterleri yerine getirmiş olması gerekir:
1. en az dört tanesi doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihinden sonra ve doktora tezi kapsamı dışında yapılmış çalışmalardan üretilmiş olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan ve yayımlandığı yıl itibari ile BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde en az altı makale yayımlamış olmak; bu yayınlardan en az ikisinin SCI tarafından taranan bir dergide yayımlanmış olmalı ve en az iki yayında adayın birinci yazar olması veya yayının adayın danışmanlığını yaptığı lisansüstü tezlerden üretilmiş olması gerekmektedir.
2. en az bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
3. en az bir lisansüstü tez danışmanlığı üstlenmiş ve sonuçlandırmış olmak
Profesörlük Kadrosuna Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. en az beş tanesi doçent kadrosuna atandıktan sonra olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan ve BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde en az onbir makale yayımlamış olması; adayın en az beş makalede birinci yazar olması ya da yayının adayın danışmanlığını yaptığı tezden üretilmiş olması; makalelerden en az dört tanesinin SCI tarafından taranan dergilerde yayınlanmış olması;
2. en az iki lisansüstü tez danışmanlığı üstlenmiş ve sonuçlandırmış olması;
3. en az iki araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak.
JEODEZİ ANABİLİM DALI
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak için başvuran adayların, en az birinde ilk yazar olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olmak
2. bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
İkinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az ikişer makale yayımlamış olmak,
2. her üç yıllık dönem için yeni bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
- en az birinde ilk yazar olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olmak;
- bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak;
- en az bir lisansüstü tez danışmanlığı yürütmüş/yürütüyor olmak.
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçent kadrosuna atandıktan sonra aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
- en az birinde ilk yazar olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az beş makale yayınlamış olmak
- bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
- en az iki lisansüstü tez danışmanlığı yürütmüş/yürütüyor olmak
JEOFİZİK ANABİLİM DALI
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak için başvuran adayların aşağıdaki tüm isterleri yerine getirmesi gerekir:
1. ilk yazar olarak SCI/SCIE kapsamına giren ve yayımlandığı tarihte BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda* yer alan dergilerde en az iki makale yayımlamış olmak (*SCI/SCIE kapsamına giren ve BÜVAK sınıflamasında C sınıfına giren dergilerde ilk yazar olarak yapılan iki yayın bir yayın olarak kabul edilir).
2. ilk yazar olarak uluslararası bir bilimsel toplantıda yayımlanmış tam metinli veya özü olan bildiri sunmuş olmak
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
Birinci, ikinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
- SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde Boğaziçi Üniversitesi adresi ile en az birer makale yayımlamış olmak,
- ilk yazar olarak uluslararası bir bilimsel toplantıda yayımlanmış, tam metinli veya özü olan bildiri sunmuş olmak
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
- ilk yazar ya da öğrencisi ile ortak yazar olarak SCI/SCIE kapsamına giren ve yayımlandığı tarihte BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde en az iki makale yayımlamış olmak (*SCI/SCIE kapsamına giren ve BÜVAK dergi listesinde C grubunda yer alan dergilerde ilk yazar olarak yapılan iki yayın bir yayın olarak kabul edilir);
- uluslararası bilimsel toplantılarda yayımlanmış, tam metinli veya özleri olan en az üç bildiri sunmuş olmak,
- en az bir araştırma projesi yürütmüş/yürütüyor olmak;
- danışmanlığını yaptığı en az bir lisansüstü tezi sonuçlandırmış olmak.
Profesörlük Kadrolarına Atama:
Profesörlük kadrosuna atanmak üzere başvuran adayların aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
- SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az on makale yayımlamış olmak,
- Bu on makale içinde, en az üç tanesinde ilk yazar ya da öğrencisi ile ortak yazar olmak üzere yayımlandığı tarihte BÜVAK Akademik Kurulu dergi listesinde A veya B grubunda yer alan dergilerde yayımlamış olmak (*SCI/SCIE kapsamına giren ve BÜVAK sınıflamasında C sınıfına giren dergilerde ilk yazar olarak yapılan iki yayın bir yayın olarak kabul edilir);
- uluslararası bilimsel toplantılarda yayımlanmış tam metinli veya özleri olan en az beş bildiri sunmuş olmak,
- en az biri üniversite dışı kaynaklarca desteklenmek üzere, en az üç araştırma projesi yürütmüş/yürütüyor olmak;
- danışmanlığını yaptığı en az iki lisansüstü tezi sonuçlandırmış olmak
JEOLOJİ ANABİLİM DALI
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Atama
Doktor öğretim üyesi kadrolarına ilk kez atanmak için başvuran adayların, en az birinde ilk yazar olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az iki makale yayımlamış olması gerekir.
Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Yeniden Atama
İlk üç yıllık sürenin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayımlamış olmak
2. bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
İkinci ve üçüncü üçer yıllık sürelerin sonunda doktor öğretim üyesi kadrosuna yeniden atanabilmek için adayın bulunduğu kadroya son atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmesi gerekir:
1. Boğaziçi Üniversitesi adresi ile SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az ikişer makale yayımlamış olmak
2. her üç yıllık dönem için yeni bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
Doçentlik Kadrolarına Atama
Doçentlik kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doktor öğretim üyesi kadrosuna ilk atanma tarihi sonrasında aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
1. en az birinde ilk yazar olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az dört makale yayımlamış olmak
2. bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
3. en az bir lisansüstü tez danışmanlığı yürütmüş/yürütüyor olmak
Profesörlük Kadrolarına Atama
Profesörlük kadrosuna atanmak için başvuran adayların, doçent kadrosuna atandıktan sonra aşağıdaki isterlerin tümünü yerine getirmiş olması gerekir:
- en az birinde ilk yazar olmak üzere SCI/SCIE tarafından taranan dergilerde en az beş makale yayınlamış olmak
- bir araştırma projesi (BAP, TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi) yürütmüş/yürütüyor olmak
- en az iki lisansüstü tez danışmanlığı yürütmüş/yürütüyor olmak
*Öğretim Üyeleri Atama ve Yükseltme Esasları (Senato Kararı: 02.11.2011/12)