Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi, 1863 yılından bu yana gelişen koleksiyonlarıyla yaklaşık 748.083 materyali barındıran, 10.000 metrekarelik kapalı alanda 1.000 kişilik oturma kapasiteli açık raf sistemine göre çalışan akademik bir kütüphanedir. Üniversitenin genelinde olduğu gibi kütüphane ve çalışma salonlarında da kablosuz internet bağlantısı mevcuttur.
Kütüphanede günde ortalama olarak : 2.500 kişi giriş yapmakta, 350 kitap ödünç verilmekte, 15 kitaba ayırtma işlemi yapılmakta, elektronik ders materyallerinden 207, veritabanlarından 3.750 makale ve kitap okunmaktadır.
Her yıl yaklaşık 10.000 yeni kitap koleksiyona dahil edilmektedir. Kütüphanenin abone olduğu tüm elektronik kaynaklara proxy servisi ile her zaman her yerden ulaşılabilmektedir. Kitap süresi uzatma, kitap ayırtma gibi işlemler kullanıcılar tarafından internet üzerinden yapılabilmektedir.
Kütüphane aşağıdaki koleksiyonlardan oluşmaktadır:

- Genel Koleksiyon : İngilizce ve Türkçe ağırlıklı olmak üzere çeşitli dillerden oluşan 371.547materyali içerir.
- Yakın Doğu Koleksiyonu : Özellikle Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu ve Yakın Doğu Medeniyetleriyle ilgili tarihsel araştırma yapan kullanıcılar için önemli eserlerin bulunduğu sanat, edebiyat, tarih, din vb konuları kapsayan 136.000 araştırma niteliğindeki kaynaklardan oluşmaktadır. Eserlerin büyük bölümü önemli kişilerin bağışlarından oluşmuştur.
- Süreli Yayınlar Koleksiyonu : 156.919 basılı cilt, gazete ve mikrofilm arşivinin bulunduğu koleksiyondur.
- Elektronik Kaynaklar Koleksiyonu : 54.636 adet elektronik tam metinli dergi, 797.562 adet e-kitap, 7.050 video veri tabanına kampüs içi ve kampüs dışından 24 saat çevrimiçi erişim mümkün olan zengin bir koleksiyondur.
- Nadir Eserler Koleksiyonu : 16.yy'a kadar uzanan yazma ve basma eserlerin bulunduğu bu koleksiyon çeşitli türlerde, farklı alfabe ve dillerde yazılan yaklaşık 30.000 eseri barındırıyor. Açık raf sistemine dahil değildir. Özel kurallar çerçevesinde kullandırılır.
- Boğaziçi Arşiv Koleksiyonu : Boğaziçi Üniversitesi’ne bağışlanmış veya üniversite tarafından edinilmiş kurumsal arşiv ve özel koleksiyonlardan oluşur. Koleksiyonlar uluslararası standartlarda dijitalleştirilerek, saklanır ve telif haklarına uygun olarak açık erişime sunulmaktadır. Koleksiyon içinde farklı dillerde ve farklı zaman dilimlerine ait 1850’lerden 1990’lara İstanbul’un bilim, kültür ve eğitim tarihine ışık tutan; Scott Ailesi Koleksiyonu, Aziz Ogan Koleksiyonu, Ismayıl Hakkı Baltacıoğlu Koleksiyonu, Traugott Fuchs Kültür ve Tarih Mirası Arşivi, Aptullah Kuran Arşivi, Feza Gürsey Koleksiyonu, Robert Kolej, Amerikan Kız Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Arşivi koleksiyonları yer almaktadır.
- Referans Koleksiyonu : Boğaziçi Üniversitesi tezleri ile ansiklopediler, sözlükler, atlaslar, biyografiler gibi danışma kaynaklarını ve araştırma raporlarını içerir.
- Görsel İşitsel Koleksiyon : Çoğunluğu klasik müzik, caz ve rock olan plak, CD, kaset ile birlikte yerli ve yabancı çok önemli filmleri içeren video kaset ve DVD arşivinden oluşan 15. 000 adet görsel işitsel materyal bulunmaktadır.
- Braille Koleksiyonu : Braille Alfabesi (Görme Engelliler Alfabesi) ile yazılmış 2.283 kitap ve sesli kitaplardan oluşmaktadır.
Kütüphane akademik dönemde 7 / 24 (resmi tatiller ve ara tatiller hariç) hizmete açıktır.
http://www.library.boun.edu.tr